Bilkent Kültür Girişimi IV. Üniversitelerarası Kültür Ürünleri Tasarım Yarışması, 2015

http://www.bkg.com.tr/universitelerarasi-kultur-urunleri-tasarim-yarismasi.xhtm

GRAF 515 Marka ve Ambalaj Tasarımı I dersi kapsamında tasarlanan yarışma projesi.

Bilkent Kültür Girişimi (BKG) tarafından “Zafer Anıları Sizinle Yaşayacak” sloganıyla düzenlenen “Üniversitelerarası Kültür Ürünleri Tasarım Yarışması”nın finalistleri ödüllerini aldı.

Topkapı Sarayı Müze Mağazası’nda düzenlenen törende konuşan BKG Genel Müdürü Orhan Hallik, yarışmayı geleneksel olarak yaptıklarını belirterek, ortaya çıkan ürünleri toplumla birleştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Üniversitelerden yüzlerce başvuru aldıklarını aktaran Hallik, daha sonra bu ürünlerin mağazalarda satışa sunulduğunu söyledi. Hallik, yarışmaya katılanlara teşekkür ederek, “En iyisini seçmekte zorlandık. Herkes çok fazla özen göstermiş. Yarışmayı Avustralya ve Yeni Zelanda’da düzenlemek istiyoruz” dedi.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan’ın da katıldığı ödül töreninde, dereceye girenlere plaket ve hediye çeki takdim edildi.

Yarışmada, “Grafik İllüstrasyon” dalında Yaşar Üniversitesi Grafik Tasarımı Yüksek Lisans öğrencisi Yağmur Cansel İlhan birincilik, Yeditepe Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Muzaffer Berkay Alkışel ikincilik, Bahçeşehir Üniversitesi Sinema Televizyon Yüksek Lisans öğrencisi Bora Gökalp üçüncülük ödülüne layık görüldü.

bkg-2

 

bkgyagmurcanselilhan